Strategisch MarketingplanElk bedrijf moet vooruitzien en een langetermijnstrategie ontwikkelen met het oog op de veranderingen in de bedrijfstak. Er bestaat geen ideale strategie voor alle bedrijven. Elk bedrijf moet voor zichzelf de beste weg vinden, gegeven de situatie waarin het verkeert, de kansen op de markt, de doelstellingen en middelen.
– Philip Kotler (Amerikaanse professor in Internationale Marketing) –


Uit de woorden van Dhr. Philip Kotler kunnen wij dus concluderen dat de essentie van strategische planning is het gebruiken van de kansen die zich in de markt voortdoen op basis van de doelstellingen en capaciteiten van een bedrijf.

Het is niet genoeg om strategisch te denken, echte succes wordt behaald door ook strategisch te plannen. Een welbekende gezegde dat nog steeds van toepassing is voor ondernemingen is; ‘if you fail to plan, you plan to fail.’

Daarom is formele planning heel erg belangrijk. Volgens Philip Kotler stimuleert formele planning niet alleen vooruit denken maar ook betere coördinatie binnen het bedrijf.


Wat kan GM-SS voor u betekenen?

Een door GMSS opgestelde strategisch marketingplan bestaat uit:


GMSS stelt samen met uw managementteam een strategisch marketingplan op. Door onze jarenlange ervaring zijn we als geen ander in staat uw commerciële situatie snel te doorgronden en verbeteringen aan te dragen met als doel u succesvoller te maken.Search